Čazma: U ponedjeljak počinje tečaj za trudnice i njihove partnere!

pregnant woman put a toy heart to his stomach

U ponedjeljak 4.studenog u 9:00 sati u prostorijama Patronažne službe u Čazmi održat će se tečaj za trudnice.

Tečaj za trudnice vode patronaže sestre Ana Nakladal, Mateja Koščević i Ivana Lončar, sudjeluju i liječnici specijalisti ginekolog dr.Bruno Zadro, stomatologinja dr. Katarina Anić Zirdum i pedijatrica dr. Vesna Bacalja. Vježbe vodi prvostupnica fizioterapije Maja Blažeković.

Na tečaju će biti predavanja o trudnoći, prehrani u trudnoći, tjelesnim aktivnostima tijekom trudnoće, tjelesnim promjenama, porodu, o porodnim dobima, kada se javiti u rodilište i o periodu babinja. Razgovarat će se o potrebnim stvarima za majku i dijete u rodilištu i kod kuće. Bit će riječi i o važnosti održavanja oralne higijene u trudnoći, te će se majke usmjeriti da od samog početka vode računa o djetetovoj higijeni usne šupljine.

Najveća važnost na tečaju posvećuje se dojenju jer je to najprirodniji i najkvalitetniji početak prehrane za novorođenče. Majčino mlijeko je gotovo sterilno, odgovarajuće temperature, zadovoljava sve nutritivne potrebe djeteta, razvija se poseban emocionalan odnos između majke i djeteta, a i besplatno je.

-Ovog ponedjeljka najviše pažnje na tečaju posvetit ćemo potrebnim stvarima  za majku i dijete, položaju kod dojenja, toaletu pupčanog batrljka. Vježbe za trudnice će biti u srijedu od 10 sati. Fizioterapeutkinja će učiti trudnice vježbe disanja za vrijeme trudova, te samog poroda. Osim vježbi disanja pokazat će vježbe prevencije nastanka tromboze i vježbe za umiriti dijete na pilates lopti – rekla je patronažna sestra Ivana Lončar i pozvala trudnice ali i buduće očeve da dođu na ovaj tečaj i da nauče nešto novo ili samo obnove znanje, uz napomenu očevima da ako žele prisustvovati porodu moraju proći tečaj da bi dobili potvrdu koju ih traže u rodilištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.