Grad Čazma nastavlja s obnovom domova, na red je došao i dom u Bosiljevu

Društveni dom u Bosiljevu

Trenutno su na području Grada Čazme u obnovi domovi u naseljima Grabovnica i Dapci.

Ukupna vrijednost projekta obnove doma u Grabovnici je 800.000 kn. Dio sredstava u iznosu od 350.000 kn Grad je osigurao preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Razlika do punog iznosa financira se iz gradskog proračuna.

Dio sredstava za obnovu doma DVD-a Dapci Grad Čazma je osigurao kao član LAG-a Moslavina i kroz njihov natječaj. Ukupna vrijednost projekta je 361.256,08 kn, a Gradu Čazmi dodijeljeno je 265.072,95 kn.

Dom u Grabovnici koristit će polaznici Područne škole Grabovnica za potrebe tjelesnog odgoja, dok će se o domu u Dapcima brinuti lokalni vatrogasci. I dok dio domova vapi za obnovom neki domovi vape i za udrugama mještana koje bi se o njima brinule.

 – Na obnovi domova radi se intenzivno. Puno je domova na području grada. Puno je prošlo godina da se ništa nije ulagalo u te domove, ali reći ću i da ima dosta nemara naših građana koji se o tim objektima ne odnose na dobar način, pa nam neki domovi propadaju. To je slučaj Cerine, Marčana i tako imamo slučajeve nekih domova koji zapravo nisu ničiji kao i dom u Pobjeniku i tu treba nešto učiniti i dobro je da ta sela osnuju neku udrugu ako već nema vatrogasaca gdje ćemo moći i obnovu doma i neke druge stvari isfinancirati – rekao je o obnovi domova gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Uskoro bi trebala krenuti obnova još jednog doma na području grada Čazmi najavio je Pirak.

– Dom u Bosiljevu je jedan od domova koji nema udrugu koja brine o njemu. Ja pozivam mještane Bosiljeva da naprave udrugu koja bi mogla dobiti upravljanje nad njim. Bez obzira na to, dom ide u obnovu.  Za ovaj dom su naručeni radovi za krovište i stolariju. To bi trebalo početi ovih dana – kazao je gradonačelnik Pirak.

Dodajmo da će i društveni dom u Pavličanima dobiti novu stolariju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.