ČAZMA: Održano natjecanje u čitanju naglas

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma organizirala je gradsko natjecanje u čitanju naglas. Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda. Ciljevi natjecanja su poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika,naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, te razvijanje motivacijskih sposobnosti.


Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Danko Valkaj, Lucija Piršljin i Marina Junger, u svakoj kategoriji izabralo je tri najbolje interpretacije, odnosno čitanja.


U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Iris Huđin iz Osnovne škole Čazma, a drugo mjesto Vanesa Gašparić iz Osnovne škole Štefanje. Treće mjesto podijelili su Lucija Žalac iz Osnovne škole Ivanska i Rafael Pajić iz Osnovne škole Štefanje.
U starijoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Borna Bradić, drugo Benedikt Vrlac, a treće Mija Ravlić. Svo troje učenika pohađa Osnovnu školu Čazma.
Gošća susreta bila je Sanja Pilić. Nagrađeni učenici osvojili su knjige naše gošće.
Županijsko natjecanje održat će se 08. studenog u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ Bjelovar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.