“Zasadi drvo, ne budi panj” i u Bjelovaru

Danas se i u Bjelovaru, u sklopu građanske inicijative “Dani kolektivne sadnje drveća” održava akcija pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj”. Akciju je podržao i Grad Bjelovar sadnjom drvoreda u Hebrangovoj ulici. Posađeno je 39 stabala zelenoga javora. U sadnji su, uz zamjenicu gradonačelnika Valnu Bastijančić Erjavec, sudjelovali učenici i učitelji bjelovarske 1., 3. i 5. osnovne škole, članovi udruge Sathya Sai Centra i zaposlenici Cvjetnog ateljea Marina.

-Grad Bjelovar zajedno se s bjelovarskim školama, vrtićima i udrugama priključio građanskoj inicijativi sadnje drveća i to pod motom “Zasadi drvo, ne budi panj”. U ovu akciju uključio se i cvjetni atelje Marina koji ima s Gradom Bjelovarom ugovor i jedini može saditi na javnim površinama koje su u vlasništvu grada. Šumarija Bjelovar se također uključila sa sadnicama drveća koje su donirali za školska dvorišta i dvorišta vrtića. Izuzetno nam je drago da se u ovu akciju uključilo pet osnovnih škola, pet vrtića i tri srednje škole s područja grada – rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Za vrijeme Dana kolektivne sadnje sadit će se i u Mažuranićevoj i Nazorovoj ulici. Ukupno će na javnim površinama biti posađeno 59 stabala. Inače, stabla se u Bjelovaru na javnim površinama sade redovito tijekom cijele godine, a u studenom je u planu sadnja na sjevernom dijelu grada.