Najbolji na 1. palačinka kupu u Sisku učenik Turističko-ugostiteljske škole Bjelovar Matej Kudus

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Bjelovar Matej Kudus i Martin Vinković zajedno sa svojim mentorima Igorom Grgićem, Tihomirom Čurćijom i socijalnom pedagoginjom Tanjom Bedeković sudjelovali su na 1. Palačinka Kupu u Sisku.

 Smotra učenika srednjih turističkih i ugostiteljskih škola održana je 18. listopada u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku s ciljem promicanja stručnih kompetencija učenika. Tema Palačinka Cupa bila je stručnost i brzina pripremanja palačinki te flambiranje. Svoju kreativnost i vještinu pokazalo je pedeset učenika i profesora iz Siska, Zagreba, Karlovca, Bjelovara, Topuskog, Zaprešića, Garešnice, Zaboka i Samobora, koji su počastili okusne pupoljke posjetitelja te otkrili što je novo u pripremi omiljenih palačinki te kako mogu nemoguće kombinacije spojiti u sasvim moguće delicije, uz mirise i okuse koji nikoga nisu ostavili ravnodušnima.

Iako ova smotra nije bila natjecateljskog karaktera, učenik naše škole Matej Kudus osvojio je prvo mjesto jer je od zadane količine namirnica ispekao najbrže i najviše palačinki.  Za nagradu je dobio Delimano tavu za palačinke.  Ovu manifestaciju posjetio je značajan broj Siščana te se pojelo tisuću palačinki.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.