Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio članove odbora Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije

Tradicionalno povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je članove odbora Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednicom Društva Crvenog križa BBŽ Karmelom Caparin i ravnateljicom Društva Crvenog križa BBŽ Melitom Lozina.

Na prijemu je župan Damir Bajs zahvalio svim humanistima i dobročiniteljima koji se rado odazivaju akcijama darivanja krvi čime spašavaju brojne živote. Inače, prva takva akcija u Hrvatskoj provedena je 25. listopada 1953. na osnovnim načelima dobrovoljnog darivanja krvi- daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.

Prijemu su prisustvovali i višestruki darivatelji krvi s područja županije, među kojima i jubilarni dobrovoljni darivatelji krvi  koji su se plemenitoj akciji darivanja krvi odazvali  100 i 125 puta.  

„Čast mi je da vam na ovom prijemu mogu zahvaliti na onome što činite. Darivati krv do 125 puta iskaz je ustrajnosti i humanosti kroz vrijeme, a to nije lako ni jednostavno. To znači da postoji visoka svijest i da niste odustali kroz godine koje su protekle. Zahvaljujem i Društvu Crvenog križa na ukupnosti aktivnosti prikupljanja krvi, a i Županija će  biti ustrajna u tome da zajedno radimo na takvim aktivnostima. U okviru Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorska županija jedna je od onih županija koja ima znatan broj dobrovoljnih darivatelja krvi, što je u odnosu na našu veličinu i veći broj od prosjeka Hrvatske“, istaknuo je župan Damir Bajs.

Prošle godine su u akcijama županijskog Društva Crvenog križa prikupljene 5722 doze krvi.  Inače, jedna doza može spasiti čak tri ljudska života.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.