Akciji “Zasadi drvo, ne budi panj” priključili se i učenici OŠ Čazma

Kad je prije nekoliko mjeseci putem društvenih mreža Varaždinka Mateja Angelina Kramar pokrenula akciju kolektivne sadnje drveća pod motom “Zasadi drvo, ne budi panj” vjerojatno nije ni sanjala da će se njezinoj inicijativi, praktički preko noći, odazvati gotovo cijela Hrvatska.

Mateju su isprva podržali prijatelji, ali su se ubrzo akciji priključili brojni gradovi, pa zatim Hrvatske šume, pojedine županije, škole, vrtići, firme, brojne javne ustanove i pojedinci.

Trodnevna akcija ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ počela se danas  provoditi diljem Hrvatske, uz veliki odaziv škola, udruga, tvrtki i ustanova.

Ovoj  inicijativi se priključila i Osnovna škola Čazma, pa su tako danas  učenici pored matične škole u Čazmi posadili dvanaest  stabala dok je i u svakoj područnoj školi posađeno po jedno stablo.

Koordinator akcije za bjelovarsko-bilogorsku županiju je Ivana Moguš, učiteljica prirode i biologije iz OŠ Čazma koja kaže kako se ovoj akciji odazvala kako bi podigla ekološku razinu osviještenosti učenika, te ih naučila da jedna osoba može pomoći u očuvanju našeg jedinog doma – planete Zemlje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.