OŠ Berek očekuje temeljita energetska obnova u vrijednosti 750 tisuća kuna

Ulaganje u obrazovanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je visoko na ljestvici prioriteta što dokazuju i činjenice budući da je Bjelovarsko-bilogorska županija druga u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo.

Trenutno se obnavlja 44 školska objekta u koja će biti uloženo 160 milijuna kuna, a u obnovu i dogradnju će uskoro i OŠ Berek.

– OŠ Berek trenutno broji stotinjak učenika, radimo u dvije smjene koje se izmjenjuju. Imamo veliki problem jer 7. sat je jako natrpan zbog puno izvannastavnih aktivnosti, dodatnih i dopunskih, pa bi pravo rješenje bila obnova i dogradnja škole – kaže ravnateljica Dušica Vunić.

Projekt energetska obnove škole vrijedan je 750 tisuća kuna, a podrazumijeva sanaciju krovišta, izolaciju poda i stropa, postavljanje nove vanjske ovojnice i stolarije, a tu je i ugradnja LED rasvjete te novog sustava grijanja.

Škola je dobila rješenja Fonda za energetsku obnovu, a uz sredstva Fonda i Županija će uložiti svoja sredstva rekao je župan Damir Bajs prilikom obilaska škole u Bereku:

– Mi ćemo kao i u drugim školama iskoristiti jednu priliku, a to je da riješimo pitanje i onoga što nije u energetskoj obnovi, u ovom slučaju namještaja i unutrašnje opreme.  Ono što bih kazao je da je to samo dio ukupnosti projekta koji je pred nama. Naime, ono što želimo je da i OŠ u Bereku prijeđe u jednosmjenski rad, stoga nakon energetske obnove koja je pred vratima mi ćemo krenuti i prema projektiranju dogradnje nekoliko učionica koje bi to u cijelosti riješile. Nadam se da je to standard koji će uskoro zaživjeti u cijeloj županiji, a naravno u ovom slučaju u OŠ Berek – kazao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.