Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao osam Odluka o dodjeli pomoćnika u nastavi za djecu koja imaju na to pravo

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs danas je potpisao Odluke o dodjeli pomoćnika u nastavi učenicima za koje financiranje nije osigurano putem europskog projekta „Uz potporu sve je moguće faza III“.

Riječ je o 8 učenika za čije je pomoćnike u nastavi u županijskom proračunu planirano 414.300,00 kuna.  Naime, politika Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa je da svako dijete kojemu je pomoć potrebna ima pomoćnika u nastavi.

– U ovoj školskoj godini za sada je odobrena 91 suglasnost od strane resornog ministarstva. Od toga, mi ćemo kroz program „Uz potporu sve je moguće“ za 53 učenika osigurati asistenta u nastavi. Za osam učenika to nije bilo moguće osigurati stoga će njihovo financiranje ići preko županijskog proračuna. Ukoliko će biti još djece koja neće dobiti sredstva putem europskih fondova ili kroz potporu udruga, mi ćemo i to osigurati. Briga o djeci, osobito o djeci s teškoćama u razvoju mora biti apsolutni prioritet- rekao  je župan Damir Bajs.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurava sredstva za pomoćnike u nastavi od školske godine 2014./2015. Tada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 25 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, a Bjelovarsko bilogorska županija sufinancirala je njih 20 i u tu svrhu izdvojila 400.000,00 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.