Završeni radovi u Sportsko-rekreacijskom parku Borik u Bjelovaru

2,1 milijuna kuna Grad Bjelovar je uložio u obnovu Sportsko-rekareacijskog parka Borik, a danas ga je obišao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim suradnicima i zatvorio radove za ovu sezonu.

– Ovo je jedna potpuna obnova, radovi su sad trenutačno završili ali mi i dalje osluškujemo što oni koji koriste Borik, a ima ih sve više i više, što možemo još dodatno napraviti. Već sad možemo najaviti da možda već i do kraja godine, ali najvjerovatnije na proljeće krećemo u daljnu obnovu i drugog dijela Borika, onog vezanog za spomen park. Napravit ćemo dodatne staze, osvijetliti tako da svi građani mogu uživati u Boriku ne samo sportaši, rekreativci nego i građani koji su došli ovdje prošetati i malo se razgibati – Kaže Hrebak.

Obnovljenji su svi sportski tereni, postavljen je novi sanitarni čvor, izgrađeno dječje igralište, tako da ima sadržaja za sve od sportaša, rekreativaca do umirovljenika koji žele prošetati do mladih roditelja s djecom, a tu je i učionica na otvorenoma za potrebe vrtića i škola dodao je Hrebak. Najviše kritika prilikom obnove Borika bilo je zbog rušenja starih stabala.

– 55 stabala smo posjekli, 77 novih stabala zasadili, a uopće se to trenutno ne vidi. Napravili smo i taj mukotrpni i težak potez za koji smo puno kritika dobili, puno napada, ali sada vidimo koliko se sve to isplatilo. Ono što kažem da je najveselije da često ovdje vidim mlade roditelje i naše umirovljenike koji se šeću po novoobnovljenim stazama i mogu koristiti ove bogate sadržaje koje Borik danas pruža – zaključio je gradonačelnik Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.