U subotu u Đurđevcu – Medveni den i Svečano obilježavanje 28. obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi

Već od sutra u Đurđevcu se kreće s obilježavanjem Medvenog dana. U Osnovnoj školi Đurđevac kao najava za subotu, sutra, 18. listopada u 9,40 sati za učenike je pripremljen Medni doručak pod velikim odmorom. Pozdravit će ih gradonačelnik Hrvoje Janči, a za njih je pripremljena i kratka prezentacija o pčelarskoj opremi i pčelama koju je pripremila pčelarska Udruga Bagrem iz Đurđevca čiji su članovi i članovi Klastera pčelara Podravina donirali med školi.

Subotnje jutro, znači i službeni početak 16. Đurđevečkog medvenog dana. Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Osim što će posjetitelji moći uživati u bogatom programu, moći će i na štandovima  razgledati, kušati i kupiti  pčelinje proizvode. Prigodnim programom predstavit će se Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, Dječji vrtić Pčelica Molve, Dječji vrtić Zrno Virje, Dječji vrtić Bubamara Kalinovac, Dječji vrtić Fijolica Novigrad Podravski, Dječji vrtić Bregunica Novo Virje i Osnovna škola Đurđevac.

Nakon programa održat će se izbor za Naj pčelicu i svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima.  Za sve zainteresirane medare i građane održat će se dva predavanja: Predavanje i savjetovanje na temu unaprjeđenja pčelarenja, te predavanje o najopasnijoj bolesti pčela i pčelinjeg legla (Američka gnjiloća).

PROGRAM MANIFESTACIJE

10,00- OTVARANJE 14. ĐURĐEVEČKOG MEDVENOG DENA

10,15- SVEČANA DODJELA PRIZNANJA I MEDALJI PČELARIMA

10,45 – PROGRAM VRTIĆA I ŠKOLA

11,30- IZBOR NAJ PČELICE

10,00-12,00 – GASTRO KUTAK- MEDENI DORUČAK

– PREDAVANJA  I SAVJETOVANJE NA TEMU UNAPRJEĐENJA PČELARENJA

12,00- PREDAVANJE PROF.DR.SC. IVANE TLAK GAJGER O NAJOPASNIJOJ BOLESTI PČELA I PČELINJEG LEGLA – TEMA: AMERIČKA GNJILOĆA-Utvrda Stari grad

Program se nastavlja s Svečanim obilježavanjem 28. obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi u Lovačkom domu Jelen u Mičetincu s početkom u 14,00 sati.

Program će započeti polaganjem vijenaca kod Križa života na Gradskom groblju u Đurđevcu u 12,00 sati, a nakon polaganja vijenaca biti će održana misa u Crkvi svetog Jurja u Đurđevcu u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Nakon svete mise biti će organiziran prijevoz u 13,40 sati s Trga sv. Jurja prema Lovačkom Domu Jelen.

Zajedničkim okupljanjem i druženjem, želimo se prisjetiti na teške, ali ponosne dane hrvatske povijesti i svečano proslaviti obljetnicu.

Nakon svečanog dijela druženje će se nastaviti u Lovačkom domu Jelen u Mičetincu, uz prigodni zabavni program za koji je zadužen Franjo Barić.

Organizatori su: Grad Đurđevac, Koprivničko – križevačka županija i općine Kalinovac, Virje, Gola, Molve i Ferdinandovac, u suradnji sa Zapovjedništvom 105. brigade 3. bojne Đurđevac, Zapovjedništvom 58. SLAB PZO Đurđevac, 465 STRB PZO, Udrugom branitelja MUP-a i HVIDRA-om Đurđevac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.