Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović primila predstavnike Udruge francuskih profesionalnih vatrogasaca i DVD-a Rovišće

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sastala se s predstavnicima Udruge francuskih profesionalnih vatrogasaca (Groupe se Secours Catastrophe Francias) i DVD-a Rovišće koji su je izvijestili o dosadašnjoj suradnji.

Predsjednik GSCF-a Thierry Velu najavio je kako će međunarodna nevladina organizacija francuskih vatrogasaca, koji pomažu u prirodnim katastrofama diljem svijeta, uložiti još veće napore i pojačati aktivnosti kako bi donirali Hrvatskoj i više no što je uobičajeno u opremi, ali i obuci ljudi. Time bi hrvatski vatrogasci bili u stanju što bolje odgovoriti na izazove ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim državama koje bi zatrebale pomoć, a cilj im je osigurati rezervu opreme za intervencije prilikom prirodnih katastrofa.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je na donacijama i podršci koju francuski vatrogasci pružaju svojim kolegama u Hrvatskoj. Do sada su iz GSCF-a samo DVD-u Rovišće donirali opremu u vrijednosti većoj od sto tisuća eura, što je izuzetan doprinos za to dobrovoljno vatrogasno društvo koje će sljedeće godine obilježiti 130 godina postojanja.

Slavko Prišćan, načelnik općine Rovišće pozvao je Predsjednicu Republike Hrvatske da bude pokroviteljica obljetnice DVD Rovišće te je zamolio da svojim autoritetom utječe da se izmjenama Zakona o vatrogastvu omogući i manjim mjestima pravo na profesionalne vatrogasne postrojbe, a ne samo dobrovoljne. Općina Rovišće ulaže velike napore kako bi osigurala nužne preduvjete, a jedan od njih je i novi vatrogasni dom u koji će biti uloženo više od 7 milijuna kuna sredstava iz europskih fondova.

Izvor:predsjednica.rh

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.