‘Pravda za djevojčice’: U subotu će i Čazmanci iskazati nezadovoljstvo sudstvom i puštanjem osumnjičenih za silovanje!

Slučaj višestrukog grupnog silovanja 15-godišnje djevojčice kraj Zadra šokirao je hrvatsku javnost, a dodatnu ogorčenost izazvala je činjenica što je sudac istrage Ivan Marković petoricu osumnjičenih pustio da se brane sa slobode.

Sudac nije našao razloge zašto bi petoricu  mlađih punoljetnika osumnjičenih za silovanje i još niz gnjusnih djela  zadržao u istražnom zatvoru, iako žive u istom mjestu kao i traumatizirana djevojčica.

Prosvjedi nazvani “Pravda za djevojčice” najavljeni su za subotu u više gradova Hrvatske – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli i Labinu.

Grupa građana Grada Čazme također je odlučila iskazati svoje ne zadovoljstvo praksom našeg Hrvatskog sudstva gdje često žrtve nisu zaštičene te poziva sve koji ne podržavaju nasilje nad bilo kime, posebno djecom da im se pridruže 19.listopada u 19:00 sati na  gradskom  trgu u Čazmi i donesu lampaše koje će zajedno  zapaliti ispred suda u Čazma, a u znak nezadovoljstva.

– Osuđujemo one koji su napravili zločin nad djevojčicom, ali još više sudstvo koje podržava taj zločin puštanjem osumnjičenih na slobodu. Vrijeme je da pokažemo djevojčici da nije sama i da zahtijevamo poštenu kaznu za zločince bez obzira tko su njihovi roditelji i čime se bave – poručila je Anamarija Ravlić u ime ove inicijative građana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.