Županijski SDP u svom priopćenju kaže: „HDZ BBŽ-a i dalje protiv projekta gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar“

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije izdala je priopćenje za medije vezano uz tijek gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar u kojemu navode da je izgradnja nove bolnice zapravo promašeni projekt, protiv kojeg su u ostalom i glasali protiv na Županijskoj skupštini, te da je po njima bolnica već mogla biti gotova.

SDP Bjelovarsko-bilogorske županije naznačuje da je HDZ ovaj put u potpunosti u pravu i da je bolnica zbilja i trebala već biti završena. Naime, za vrijeme SDP-ove Vlade, odnosno Vlade Zorana Milanovića, Opća bolnica Bjelovar koja je tada bila pod Ministarstvom zdravstva, raspisala je natječaj za građenje 2015. godine. Spomenuti natječaj bio je u tijeku kada je došlo do promijene državne vlasti gdje je Vladu preuzeo HDZ.

Jedan od prvih koraka koji je napravio HDZ-ov ministar zdravstva Dario Nakić bilo je poništenje natječaja o građenju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar bez ikakvog razloga. Poništio je tada ugovor o sufinanciranju putem kojeg je država bila spremna financirati preko 100 milijuna kuna ukupne troškove gradnje te je još najavio da niti već 70 milijuna kuna određenih za bjelovarsku bolnicu ona ne može dobiti iz Europskih fondova. I tako zahvaljujući HDZ-ovom ministru zdravstva umjesto da imamo bolnicu za cijenu iz 2015. godine uz većinsko financiranje države, župan Damir Bajs i Bjelovarsko-bilogorska županija izborili su se za ono što je najpotrebnije, a to je da se odobre europska sredstva koja su, također, trebala biti uskraćena.

ŽO HDZ BBŽ i onda i sada jedino što radi je da lobira protiv interesa građane svoje županije. Umjesto da podrže župana Bajsa i Bjelovarsko-bilogorsku županiju u gradnji bolnice i zatraže da se ona sufinancira sredstvima Vlade, kao što je slučaj u drugim županijama, oni rade upravo suprotno.

SDP BBŽ, naravno podržava gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koja će trebati svim građanima Bjelovarsko-bilogorske županije, a očito i HDZ-u.

Predsjednik ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije Tihomir Jaić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.