Vijećnici Gradskog vijeća Grada Čazme izglasali sklapanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Čazme i Zagreba

Vijećnici čazmanskog Gradskog vijeća na današnjoj sjednici donijeli su Odluku o zaključivanju Sporazuma o suradnji i prijateljstvu s Gradom Zagrebom. Ovom odlukom pokrenut je postupak zaključivanja sporazuma koji bi trebao biti potpisan nakon što i vijećnici zagrebačke Skupštine potvrde ovakvu odluku.

Ovim sporazumom će se nastojati razvijati suradnja između Čazme i Zagreba na gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i svim ostalima područjima života.

O potpisivanju Sporazuma o suradnji razgovaralo se već ranije kazao je gradonačelnik Dinko Pirak i dodao kako ova dva grada povezuje osim Super maratona niz drugih interesa. Tako će grad Čazma ući na popis gradova prijatelja Grada Zagreba kojih je do sada četrdesetak. Pitanje prijateljstva pokrenuo je gradonačelnik Milan Bandić rekao je Pirak i pojasnio što to znači za Grad Čazmu:

– Zahvaljujem gospodinu Bandiću koji je i potegnuo ovo pitanje. Što to znači? Znači puno, od pomoći u vatrogastvu, komunalnoj sferi, gospodarskim sadržajima. Potpisati ovakvu jednu povelju jest forma, nije to na relaciji dva gradonačelnika, nije smisao da se povelje potpisuju da se gradonačelnici nešto sastaju i sad tu nešto tumaraju. To nije smisao, smisao je puno dublji, a biti u društvu Zagreba meni je izuzetno velika čast, vjerujem da će biti i vama pa i svima nama Čazmancima da nas Grad Zagreb želi kao prijatelja u formalnom smislu, to bi nam svima moglo dobro doć – rekao je Pirak.

Jedini suzdržan kod glasanja o ovoj točki dnevnog reda bio je nezavisni vijećnik Denis Sever:

– Kada sam pročitao prijedlog ove odluke, onda mi je prvo palo na um ono da je prijateljstvo relativna stvar, danas se svi razmeču tim pojmom prijateljstva, a prijateljstva zapravo nema, odnosno jako malo je prijatelja. Drugo što mi je palo na um je kompleks manje vrijednosti. I ja bi htio biti prijatelj s gospodinom Trumpom pa nisam, jel’ tako? Ja nisam protiv prijateljstava dapače ali iskrenih prijateljstava. Dakle, volio bih u konačnici da sklapamo prijateljstva sa gradovima koji su nam al pari, odnosno po problemima, po veličini, jer s njima možemo razmjenjivati iskustva i s njima naći načine kako probleme riješiti – kazao je Sever.

– Grad Zagreb nudi niz mogućnosti, tamo smo se školovali, tamo dobar dio našeg stanovništva radi, tamo je ono gdje mi želimo pripadati. I ako nam je ponuđeno takvo jedno prijateljstvo mislim da ova vaša ironija nikako nema mjesta, a neka građani sami prosude jel’ bi to bilo korisno za naš grad ili ne bi. Za mene osobno sigurno ne, ali za naše građane sigurno da – kazao je Pirak odgovarajuči vijećniku Severu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.