Čazma kreće u izgradnju stanova po programu POS-a – idući tjedan objava Javnog poziva

Parcela na kojoj bi trebala niknuti zgrada sa stanovima iz programa POS-a

Na  području Grada Čazme pojavila se potreba za izgradnjom stanova kojima bi mlade obitelji po prihvatljivim uvjetima osigurale stambeno zbrinjavanje pa je to i razlog zašto se Grad Čazma odlučio uključiti u sustav poticane stanogradnje.

Da bi se grad mogao uključiti u program POS-a  i ići prema Agenciji za pravni promet i posredovanju nekretninama, APN-u, Gradsko vijeće moralo je podržati odlukom ovu ideju, što se i dogodilo na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme.

Na današnjoj sjednici je napravljen novi korak prema tome cilju. Donesena je Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Čazme.

Dva glavna uvjeta koja svi zainteresirani moraju zadovoljiti je da budu građani Grada Čazme, dok je drugi da budu kreditno sposobni kod banke koju će odrediti Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama:

– Bodovanje koje se radi, radi se prema 11 kriterija, prvenstveno uvjeti stanovanja, prebivalište, životna dob i sve ostalo, dob djece, sudjelovanje u domovinskom ratu, status ratnog vojnog invalida, status člana obitelji poginulog/zatočenog/nestalog hrvatskog branitelja, isto tako i broj članova domaćinstva, stručna sprema, životna dob – pojasnila je Andrea Prugovečki Klepac, pročelnica Upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju.

Vijećnici su donijeli i Odluku o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana. Predsjednica odbora je Maja Pomahać,  dok su članovi  Jadranka Paranos, Marijana Habijančić i Goranka Vojković, Krešimir Žunić predložen je od strane APN-a, a za njegovog zamjenika Goran  Golinić.

– Rukovodili smo se time da to budu ljudi koji operativno svaki dan rade na sličnim poslovima, koji će moći kvalitetno obraditi sve pristigle zamolbe i na kraju donijeti kvalitetnu listu prvenstva za kupnju stana – dodala je Prugovečki Klepac.

Podsjetimo kako je grad ponudio parcelu u Ulici Franje Vidovića za izgradnju zgrade, a  isto tako omogućit će priključke na kompletnu komunalnu infrastrukturu.

Hoće li doći do realizacije izgradnje stanova po programu POS-a u Gradu Čazmi, ovisi o interesu građana, a to će se vidjeti nakon objave javnog poziva koji bi trebao, prema najavi, biti objavljen idućeg tjedna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.