OPG Danijela Horvatića iz Stare Kapele drugi najbolji OPG u Hrvatskoj

U Velikoj Gorici je održano proglašenje najboljih OPG-ova u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Večernjeg lista. Za ovu titulu svaka je županija predložila po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Za najbolji OPG na području Hrvatske ove je godine proglašen OPG Bačani iz zaselka Rumenjaki u Svetom Petru Čvrstecu kojem je uz laskavu titulu pripala i nagrada od 30 tisuća kuna. OPG-u Danijela Horvatića iz Stare Kapele u Općini Dubrava pripalo je priznanje za drugo mjesto.

– Nisam očekivao i nisam se nadao da bi uopće mogao dobiti ovu nagradu, a puno mi znači što i dugi vide da se trudim i da ovo što radim ide u dobrom smjeru – rekao je Danijel Horvatić.

Horvatići imaju farmu sa 150 goveda simentalske pasmine. Godišnja je proizvodnja ovoga gospodarstva oko 400.000 litara mlijeka te oko 30 tona mesa. Obrađuju 70 hektara zemlje.

– Na farmi radimo ja, moja supruga i moji roditelji, a što se tiče daljnih planova vidjet ćemo kako će se razvijati situacija u mljekarstvu, ali mislimo raditi na poboljšanju genetike i povećanju proizvodnje mlijeka po kravi – kazao je Horvatić.

A da se na farmi Horvatićevih odlično radi poznato je još otprije jer Horvatići slove za ponajbolje govedare u zagrebačkoj županiji, a da je tako govori to što je upravo Danijel bio vlasnik prvoga hrvatskog bika čije se sjeme koristi u Njemačkoj i Austriji. Naime, njihov je bik Mozilla 2016. bio najbolji u Europi u konkurenciji 10.000 rasplodnih bikova. Danijel Horvatić je ujedno i Predsjednik Kluba mladih uzgajivača simentalskog goveda Vrbovec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.