Filmu “Rand & Wassim” Grand Prix 12. Malog DOKUarta

Film “Rand & Wassim” filmske družine ZAG, Osnovne škole Marije Jurić Zagorke dobitnik je velike nagrade odnosno Grand Prixa 12. izdanja Malog DOKUarta Bjelovar. Odlučio je tako tročlani žiri u sastavu Boris Poljak, Dražen Čučić i Denis Hladiš, a osim priznanja, ovoj je školskoj družini pripala i novčana nagrada od pet tisuća kuna. U svojem su devetominutnom filmu učenici iz Zagreba prikazali izniman portret svojih novih sugrađana, djevojčice Rand i dječaka Wassima, izbjeglica iz Sirije, koji su novi dom pronašli upravo u Zagrebu. I ostali filmovi učeničkih video – družina pokazali su se kao iznimno aktualni, zreli i očito je da učenici znaju ne samo odabrati kvalitetne teme, već i snimiti dobre filmove.

Prva nagrada i tri tisuće kuna pripali su filmu “Smilja” filmske družine OŠ Dinka Šimunovića iz Hrvaca, druga nagrada i dvije tisuće kuna osvojio je film “Najgore je to što nemaš nikog” medijske grupe OŠ dr. Ivana Novaka, Macinec, a treća nagrada i tisuću kuna pripali su filmu “Voli, ne voli, voli…” filmske grupe OŠ Bartola Kašića iz Zagreba. U ispunjenoj kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru prikazani su i ostali nagrađeni filmovi učeničkih družina, a ukupno je na natječaj 12. Malog DOKUarta pristiglo 42 filma medijskih grupa i filmskih družina osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Uz vrijedne nagrade, ukupno 15 učenika iz nagrađenih filmskih družina i iz bjelovarskih osnovnih škola, sedam dana su bili polaznici filmske radionice koju su i ove godine vodili poznati hrvatski dokumentaristi Damir Čučić i Boris Poljak. Dvojcu koji je uz Mali DOKUart od samih početaka pridružio se i Marinko Marinkić, mladi snimatelj i montažer, a na velikom kino – platnu prikazan je i film koji su proteklih dana snimali polaznici radionice Malog DOKUarta.

Večeras, u petak, 11. listopada s početkom u 19.30 sati u kino dvorani bjelovarskog KMC-a na programu je sedma i posljednja večer 14. po redu bjelovarskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart. Posljednje večeri publika će moći u živati uz čak dva filma, a nakon 16-minutnog dokumentarca “Ambasadorove žene”, poseban gost bit će slovenski autor Matjaž Ivanišin, koji će predstaviti svoj nagrađivani film “Playing Men”. Ovim esejističkim dokumentarcem o mediteranskim muškarcima zatvorit će se ovogodišnji DOKUart, a potom ćemo saznati i tko će ove godine ponijeti nagradu publike, ali i nagradu žirija mladih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.