Veliki odaziv štrajku prosvjetnih radnika na našem području. U štrajku “99,9 %” zaposlenika

hdr

Više od 70 tisuća prosvjetnih djelatnika od danas je u štrajku, nakon što je neuspješno završilo mirenje Vlade i školskih sindikata. Štrajk će se po prvi put odvijati po cirkularnom modelu. Danas počinje u cijeloj Hrvatskoj, a nakon toga će u štrajku svaki dan sudjelovati po nekoliko županija i tako sve dok im se ne ispune zahtjevi.

Provjerili smo kakav je odaziv na štrajk u školama u Bjelovaru, Čazmi i okolnim općinama.

Svi zaposlenici osnovnih i srednjih škola u Gradu Bjelovaru su u 100-postotnom štrajku te se ne održava nastava. Većina škola je na svojim mrežnim stranicama objavila obavijesti o štrajku i neodržavanju nastave.

U Srednjoj školi Čazma svi nastavnici u prijepodnevnoj smjeni priključili su se štrajku i nastava se ne održava. U poslijepodnevnoj će smjeni nastava biti organizirana za učenike 3. c razreda, od 13,15 do 14,50. Informacije o eventualnom nastavku štrajka i organizaciji nastave bit će pravovremeno objavljene na mrežnim stranicama.

U Osnovnoj školi Čazma svi učitelji predmetne nastave su u štrajku, dok za učitelje razredne nastave ravnateljica još nije dobila informaciju. Područne škole rade normalno. Sva djeca koja su došla u školu su zbrinuta. Školska kuhinja normalno radi, a autobusi voze djecu prema ustaljenom redu saznali smo od ravnateljice OŠ Čazma Lidije Osman.

U OŠ Dubrava, kao i područnoj školi Farkaševac svi učitelji su u štrajku, a ista situacija je i u Ivanskoj, Bereku, Velikoj Pisanici, Štefanju, Novoj Rači i Rovišću.

Svi učenici koji su došli u škole su primjerno zbrinuti, u skladu s uputama resornog Ministarstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.