Kreće sanacija odlagališta otpada u Čazmi – od prošlog tjedna otpad se odvozi u Johovaču kod Garešnice

Kako je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak najavio početkom godine, krenulo se za zatvaranjem čazmanskog odlagališta otpada „Bukovina“. Od prošlog tjedna otpad se odvozi i zbrinjava na odlagalištu otpada Johovača u  Garešnici.

Građani su se već ranije izjasnili da ne žele odlagalište otpada u Čazmi i da žele da Čazma bude ekološki grad  kazao je gradonačelnik Pirak.

– Tako smo se izjasnili kao građani u ranijem vremenu da želimo biti ekološki grad, da ne želimo deponij na svom području i smeće smo počeli odvoziti u Garešnicu što je dogovoreno na razini dva komunalna poduzeća i dva grada. Odlagalište u Čazmi kreće u postupak sanacije. Na toj lokaciji će biti pretovarna stanica gdje će se otpad razvrstavati i prevoziti tamo gdje treba – rekao je Pirak.

S obzirom na to da se otpad više neće zbrinjavati u Čazmi, neizbježno je i povećanje cijena usluga odvoza smeća najavio je gradonačelnik Pirak.

– Usluga bi se trebala poboljšati, radimo na čipiranju kanti za prijevoz otpada, ali zasigurno će nas koštati kao građane. Do sada smo imali prilično nisku cijenu odvoza otpada u usporedbi s drugim gradovima, ali ekologija ima svoju cijenu. Koliko će to točno biti bit će poznato uskoro, rade se izračuni. Vjerojatno od početka iduće godine imat ćemo nove cijene zbrinjavanja otpada – zaključio je Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.