Počelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Čazmi

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Ove godine Dječji tjedan traje od danas do nedjelje 13. listopada.

Društvo „Naša djeca“ Čazma i ove  godine u povodu Dječjeg tjedna  pod motom „Ljubav djeci prije svega“ organizira brojna događanja s djecom i za djecu.

-Program obilježavanja započeli smo danas  svečanim otvorenjem Dječjeg tjedna. Tom prilikom okupila su se djeca iz vrtića i djeca DND-a Čazma i na Gradskom trgu uzviknuli poruku Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“. Danas u 17:00 sati u Gradskoj knjižnici održat će se “Bajkaonica” koju će voditi pripovjedačica DND-a Čazma. U srijedu će delegacija DND Čazma i učenici osnovne škole Čazma posjetiti gradonačelnika. U srijedu, četvrtak i petak u Gradskoj knjižnici će se održati i informatičke radionice. U subotu u 10:00 sati djeca će uputiti poruke odraslima. Na taj način ćemo obilježiti 30 godina Konvencije o pravima djeteta. Za nedjelju smo pripremili edukativno predavanje za djevojčice o pravilnoj njezi kose. Predavanje počinje u 17:00 sati u prostorijama udruženja obrtnika, na taj način obilježit ćemo i dan djevojčica.  Pozivamo djecu i mlade, mame, tate, bake i djedove, te sve građane grada Čazme da nam se pridruže i prenesu tako važnu poruku – LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA – kazala je Ivana Popilovski predsjednica DND-a Čazma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.