Potpisani ugovori za potpore regionalnim i lokalnim turističkim događanjima u Bjelovarsko bilogorskoj županiji

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u svojstvu predsjednika Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije potpisao je  danas ugovore o dodjeli potpora regionalnim i lokalnim turističkim događanjima za ovu godinu s predstavnicima Općina i Gradova i gradskih Turističkih zajednica.

-U 2019. godini Bjelovarsko bilogorska županija, ali i Turistička zajednica naše županije kojoj sam ja predsjednik dobila je ovoga trenutka najveća sredstva ikada od strane Ministarstva turizma. Naime, ove godine mi ćemo povući 600 tisuća kuna od strane ministarstva turizma i 500 tisuća kuna kao županija za ciklo-turizam. Naglašavam da je to vezano uz porast broja noćenja, to znači što smo bolji dobivamo više sredstava. Kako u 2019. godini  dobivamo najviše sredstava ikada, to znači da taj porast koji je bio preko 36 posto daje mogućnost da podupiremo niz aktivnosti na području županije, ne samo sredstvima županije nego i države. Meni je zadovoljstvo da ćemo jedan set tih ugovora sada potpisati. Radi se o 11 ugovora za manifestacije na području cijele županije. Naglasiti ću da su to manifestacije u našim gradovima ali i u našim manjim mjestima. Turizam je postao sveprisutan u našoj županiji – kazao je župan Bajs.

 Danas potpisani ugovori ukupne su vrijednosti 200 tisuća kuna. Riječ je o potporama za održavanje Dana šljiva i rakije u Siraču, 5. Bilokliku, Adventu u Daruvaru, Ždral trailu, Rockabilly festivalu u Daruvaru, Vinodaru, Božićnoj čaroliji u Čazmi, 6. Eko sajmu u Čazmi, 17. Gospodarskom sajmu i sajmu sira u Grubišnom Polju, XCM Terezijaneru i Terezijani u Bjelovaru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.