“LEADERSHIP” – TEMA PRVE RADIONICE DRŽAVNE ŠKOLE ZA JAVNU UPRAVU I CENTRA ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE I KULTURU BJELOVAR

Danas je u POU Bjelovar održana prva radionica Državne škole za javnu upravu i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar. Prije početka radionice potpisan je Sporazum o suradnji između ove dvije ustanove na proejktu koji će službenicima lokalne uprave i samouprave omogućiti besplatno stručno usavršavanje i učiniti im ga dostupnijim.

Državna škola za javnu upravu djeluje od 2011. godine i iz godine u godinu nudi sve veći broj programa kojima je cilj trajno podizanje razine i kvalitete znanja, vještina i sposobnosti radi oblikovanja profesionalnog, djelotvornog i učinkovitog javnog sektora koji će pružati pravodobne i kvalitetne javne usluge u skladu s najboljim općeprihvaćenim standardima. Radionice se uglavnom održavaju u Zagrebu, a ponekad u Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu, a od sada će biti i u Bjelovaru i Daruvaru.

Grad Bjelovar puno pažnje posvećuje edukaciji svojih službenika kaže gradonačelnik Dario Hrebak:

-Na tome ne štedimo, do sada se na tome uvijek nekako štedjelo međutim sada više na tome ne štedimo. Pogotovo u ovom vremenu kada smo ušli u digitalno doba i kada smo napravili taj jedan dodatni iskorak u smislu digitalizacije same lokalne uprave i grad kao servisa prema građanima. Izuzetno nam je još bitnija edukacija. Čovjek bi rekao da ne treba, da će se smanjivati broj djelatnika, dapače, smanjivat će se broj djelatnika ali mora se povevavati znanje djelatnika koji ostaju -kazao je Hrebak.

Prema podacima Državna škola za javnu upravu u njihovim je programima, u razdoblju od 2014. godine pa sve do danas,  sudjelovalo ukupno 166 službenika iz Ureda državne uprave te tijela jedinica lokalne samouprave s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Taj broj uskoro bi se trebao povećati, što će za građane značiti kvalitetniju i bolju uslugu lokalne uprave i samouprave.

Tema prve radionice je bila „Leadership“, namijenjena je bila dužnosnicima i rukovoditeljima, koji će tako svojim primjerom potaknuti ostale službenike na sudjelovanje u budućim radionicama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.