Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme dobila novo kombi vozilo

Tijekom 2019. godine Ministarstvo poljoprivrede osiguralo 40 milijuna kuna čime su ukupno nabavljena 74 vozila (28 pick-up vozila i 46 kombi vozila) za vatrogasne zajednice diljem Hrvatske, financirano je osposobljavanje 6.000 vatrogasaca, a u završnoj fazi je nabava 2.200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce. 

Među vatrogasnim organizacijama kojima su od strane ministarstva  poljoprivrede dodijeljena nova vozila je i Javna vatrogasna postrojba  Grada Čazme. Osim čazmanske Javne vatrogasne postrojbe nova vozila koje je financiralo Ministarstvo poljoprivrede dobile su još četiri Javne vatrogasne postrojbe sa područja Bjelovarsko bilogorske županije.

Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme dobila je kombi vozilo koje će služiti za prijevoz vatrogasaca i opreme na intervencije ali i na sve ono što je vezano uz djelatnost vatrogastva. Vrijednost vozila je 244.000,00 kune.

Osim što su dobili novo vozilo čazmanski vatrogasci očekuju i donaciju nove opreme koja bi trebala stići do kraja godine, a koju je također osiguralo Ministarstvo poljoprivrede.

Ovo je prvi korak suradnje Ministarstva poljoprivrede i HVZ oko opremanja vatrogasnih organizacija jer je u pripremi i program opremanja za 2019. godinu, kao i 2020..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.