Župan Damir Bajs sudjelovao u Ministarstvu zdravstva na sastanku ministra Milana Kujundžića sa županima

Župan Damir Bajs u srijedu, 2.listopada, sudjelovao je u Ministarstvu zdravstva na sastanku ministra Milana Kujundžića sa županima. Teme sastanka bile su dugovanje bolnica prema veleprodajama lijekova i financijsko izvješće o poslovanju bolnica.

„Na sastanku sam naglasio da župani jesu odgovorni za rad ustanova, ali da u ovoj situaciji već sada izdvajamo znatna sredstva za zdravstvo iz našeg izvornog proračuna, podupiremo euro projekte, a tu je i naš projekt „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava-liječnike i medicinsko osoblje“ koji treba osigurati ostanak liječnika i medicinskog osoblja na području županije“, rekao je župan Damir Bajs i dodao da se ne smije dogoditi da bolnice prestanu s radom.

„Ono što je pred nama je rješenje, koje se treba iznjedriti u dogovoru, partnerskom odnosu između Ministarstva zdravstva i Županija. Mi smo spremni pomoći koliko je moguće, međutim Ministarstvo će dati prijedloge kako riješiti ovu situaciju i kako doći do toga da bolnice ne upadaju u daljnje dugove. Mislim da je to pravi put, a što se nas tiče bit ćemo aktivan participant u ovom procesu“, zaključio je župan Bajs.
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.