U Bjelovaru se održava konferencija „Digitalna poslovna Hrvatska“

Danas se u Bjelovaru u organizaciji Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i Grada Bjelovara održava konferencija „Digitalna poslovna Hrvatska“.

Kroz program konferencije “Digitalna poslovna Hrvatska” cilj  je pokazati konkretne korake i polemizirati problematiku udruživanja javnog i privatnog sektora  u postizanju gospodarskog rasta i razvoja kroz prilagodbu i adekvatne pripreme za promjene koje donose tehnološke inovacije. Poseban naglasak konferencije je na decentralizaciji poslovanja radi optimizacije troškova, kao i razvoju regija. Kako Grad Bjelovar prednjači u Hrvatskoj kada se govori o digitalizaciji rada gradske uprave zbog toga je i pravo mjesto za održavanje ovakve konferencije ističe gradonačelnik Dario Hrebak:

-Bjelovar je zakoračio prvi u tom smjeru, Bjelovar ide puno brže od ostalih u tom smjeru i to je nama cilj. Bez obzira što na ovom putu nailazimo i na određeni podsmjeh i skepsu, ali sve što smo do sada najavili, uspjeli smo realizirati. Da ima grešaka sigurno ima, da je lagano sigurno nije. Ako neki misle da je to tako lagano i da je digitalna transformacija tako jednostavna postavljam samo pitanje  zašto ni jedan grad u Hrvatskoj ne ide tako brzo kao što to ide grad Bjelovar – rekao je Hrebak.

Hrvatska je inače na 20. mjestu prema EU indeksu digitalnog gospodarstva (DESI index) što pokazuje da je još dug put pred nama u digitalizaciji poslovanja kazao je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva koji je bio jedan od panelista rasprave o digitalizaciji i transparentnosti na današnjoj konferenciji

– Imamo sredstva na raspolaganju, imamo znanje, imamo iskustvo. Na nama je da implementiramo digitalne tehnologije u naše živote koje već jesu prisutne ali transformiramo ih na onaj način kako bi nam bile bliske i kako bi razbili sve strahove korištenja digitalne tehnologije. Grad Bjelovar je napravio jedan iskorak i uistinu želi biti prvi digitalni grad u Republici Hrvatskoj. Ja na tome čestitam i podupirem tu inicijativu i smatram da primjer Grada Bjelovara trebaju koristiti i drugi gradovi – rekao je Gršić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.