Đurđevac: Kreću radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a

Nakon svečanog potpisa ugovora s izvođačem radova, ovaj je tjedan je održan početni sastanak i uvođenje u posao.

Danas je u potpunosti ispražnjena zgrada, preseljene su arhive i namještaj te će idući tjedan krenuti radovi na unutrašnjem uređenju zgrade.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a zagrada je trenutno neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije za 66,94 posto te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

Vrijednost projekta iznosi oko 7,4 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje preko dva natječaja i to natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva regionalnog razvoja u ukupnom iznosu 3,8 mil. kuna.

– Nadam se da će nas vremenske prilike dobro poslužiti te da ćemo i ovaj projekat završiti u roku. Prošle godine je policija preseljena u zgradu Javne vatrogasne postrojbe, dok su službe za izdavanje osobnih dokumenata preseljene u zgradu Gradske uprave. Nakon toga je zamišljeno da se ova zgrada obnovi da u njoj budu sve gradske službe i ostale službe za rad sa građanima, kako bi građani mogli administrativne poslove obaviti na jednom mjestu u gradu. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora– objasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izvor:Grad đurđevac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.