7. Salon inovacija Bjelovar 2019.

Danas se u Velikoj dvorani Hotela Central  u organizaciji Županijske komore Bjelovar u suradnji sa Sektorom za industriju HGK i Udrugom inovatora Hrvatske održava 7. Salon inovacija Bjelovar 2019..

Na izložbi se predstavljaju inovatori iz Bjelovarsko-bilogorske županije uz gostovanje renomiranih i nagrađivanih inovatora iz cijele Republike Hrvatske. Cilj izložbe je kao i prijašnjih godina  prikazati dostignuća tvrtki članica HGK, ali i škola, veleučilišta, ustanova, udruga i svih inovatora koji žele predstaviti svoje inovativne radove.

Salon inovacija obišao je i Bjelovarsko bilogorski župan Damir Bajs i tom prilikom je istaknuo kako je inovatorsvo motor gospodarstva, kako Hrvatske tako i svijeta:

– Ovo je 7. Salon inovacija, ima puno sudionika, očekujemo i puno korisnika. Ono što želimo je da i od onih nešto mlađih pa i starijih kroz inovacije napravimo iskorak. Mislim da smo na pravom putu – kazao je župan Bajs.

Salon inovacija podupire i Grad Bjelovar, jer za Grad Bjelovar su inovacije vrlo važne kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić:

– Za Grad Bjelovar su inovacije vrlo važne, zbog toga Grad Bjelovar podupire manifestaciju koja se održava sedmi put za redom u Bjelovaru u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Mi kao Grad Bjelovar potičemo inovacije, potičemo start-upove tako smo i ove godine imali nagradu za najbolji start-up 100.000,00 kuna. Nama je inovacija vrlo važna, kao i svi naši poduzetnici i njihovo mišljenje – rekao je Brajdić.

Tajana Kesić Šapić direktorica Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore naglasila je važnost nastupa inovatora na ovakvim manifestacijama jer većina inovatora na izložbama dobije nagrade koje su kasnije važne u marketingu prilikom plasiranja proizvoda, a HGK inovatorima pomaže u nastupima na izložbama diljem svijeta:

– Sufinanciramo nastupe na izložbama svake godine sa oko 400.000,00 kuna gdje u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Savezom inovatora Zagreba na raznim tržištima promoviramo naše inovatore. Diljem svijeta se promoviraju naše inovacije koje moram priznati, uvijek osvoje zlatna i ona najsjanija odličja.

Važnost održavanja Salona inovacija naglasio je Ivan Bračić iz Udruge inovatora Hrvatske:

-Više je smjerova interesa da se održi salon inovacija, da inovatori pokažu svoje znanje, trud, rad, minuli rad i sve ono što ugrađuju u inovacije i da na taj način motiviraju i druge inovatore u svim sektorima, ne samo u tehničkom sektoru već općenito u životu, našem okruženju i zaštiti okoliša, ali da se ta inovacija koja je potekla od ideje pretvori u komercijalni proizvod koji će voditi tržišnu utakmicu – rekao je Bračić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.