U Dubravi će se graditi 10 POS-ovih stanova

Općinski  vijećnici Općine Dubrava donijeli su odluku kojom se Općina Dubrava uključuje u provedbeni postupak izgradnje stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje. U planu je da se u Dubravi izgradi zgrada s desetak stanova mada je  prema anketnim listićima interes duplo veći.

– Odazvao se veliki broj ljudi, radi se o 21 zainteresiranom i ispunjenom anketnom upitniku. S Agencijom za plaćanje nekretninama smo razgovarali načelno o desetak stanova, znamo da je potražnja duplo veća od ponude – rekao je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Cijena kvadrata stana bila bi oko 800 eura pod uvjetom da Općina osigura  zemljište za izgradnju stanova dodao je Okroša:

– Općina bi se trebala pobrinuti za zemljište, ukoliko ga Općina pokloni, onda ta cijena neće biti veća. Ukoliko općina ne da svoje zemljište koje ima u vlasništvu tada APN pristupa kupnji zemljišta i kasnije tu cijenu zemljišta raspodjeljuje na broj kvadrata i broj stanova. Znači ta cijena raste. Smatramo da bi mjera bila prava i da bi općina trebala osigurati zemljište. Koje će to biti zemljište, neko koje općina ima u vlasništvu ili ćemo nešto otkupiti i po kojim uvjetima, to ćemo još vidjeti – zaključio je Okroša.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.