Otvoreni novi programi u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar

Pučko otvoreno učilište Bjelovar pod vodstvom ravnateljice Zvjezdane Galkowski krenulo je u novom smjeru. Pokrenut je niz aktivnosti kako bi ta ustanova privukla nove polaznike zainteresirane za različite programe. Želja je da se učilište snažnije i jače nametne na tržištu u čemu pod vodstvom ravnateljice Galkowski i uspjeva rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Grad Bjelovar potpomaže rad učilišta sa 100.000,00 kuna, a da bi Pučko učilište moglo normalno poslovati proširen je cijeli niz djelatnosti kako bi se učilište jače nametnulo na tržištu i moglo opstati dodao je Hrebak.

Ravnateljica Zvjezdana Galkowski na čelu učilišta je godinu dana i kazala je kako joj je drago da je učilište uspjelo doći do programa za usavršavanja i osposobljavanja koja su tražena na tržištu rada u Bjelovaru, a uveden je i jedan program po čemu je učilište jedinstveno u Hrvatskoj, a to je zanimanje konditor koje je uvedeno u suradnji s Koestlinom.
Cilj učilišta je da cjeloživotno učenje građani osvijeste kao potrebu i zbog profesionalnog napretka ali i osobnog razvoja, rekla je Galkowski.
Inače, u Hrvatskoj se obilježava Tjedan cjeloživotnog učenja koji se održava 13-tu godinu za redom.
POU Bjelovar uključilo se u obilježavanje radionicom„Nikad nije kasno – želim završiti osnovnu školu!“, a danas će u 19 sati Alena Ivanova, licencirana predavačica kineskog jezika u prostorijama učilišta od 19 sati održati pokazni sat kineskog jezika.
Od ove godine uvodi se Škola govorništva, a svi zainteresirani s govorništvom će se moći upoznati u četvrtak, 3. listopada u 13 i 19.30 sati.
U petak, 4. listopada u 9.30 bit će potpisan Sporazum o suradnji s Državnom školom za javnu upravu, nakon čega će biti održana i prva radionica na temu „Leadership“, a u subotu 5. listopada u 10 sati najboljim polaznicima besplatnih IT radionica programiranja u projektu „Tech4Kids“ bit će uručene nagrade.