GOTOVO STO TISUĆA KUNA POTPORE MATICI UMIROVLJENIKA BJELOVAR

0
18

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor s predsjednikom Matice umirovljenika Bjelovar Josipom Crnogajem o financijskoj potpori projektu Udruge za 2019. godinu.

 Naime, bjelovarska Matica umirovljenika javila se na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga umirovljenika iz sredstava proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za 2019. godinu s programom „Organizacija aktivnosti članova Matice umirovljenika Bjelovar 2019“.

Županija je Udruzi, koja trenutno broji oko 900 članova,  namijenila sredstva u iznosu od 95 tisuća kuna koja će biti utrošena za organizacije prigodnih manifestacija, županijske susrete umirovljenika te za ostale aktivnosti vezane uz zdravstvenu skrb i socijalne potrebe umirovljenika.

Bjelovarsko bilogorski župan Damir Bajs podsjetio je kako je Bjelovarsko-bilogorska županija po izdvajanjima za umirovljenike prva županija u Hrvatskoj.

– Obećanje da će se dati  posebna pozornost umirovljenicima se nastavlja i dalje. Ne treba zaboraviti da se gotovo 9 000 članova nalazi u umirovljeničkim udrugama, a to je nešto manje od polovice ukupnog broja umirovljenika  na našem području – rekao je župan Bajs.

Inače, uz Javni poziv Bjelovarsko-bilogorska županija provodi još niz programa i projekata koji idu ka podizanju standarda življenja naših umirovljenika. To se ponajprije odnosi na provođenje europskog projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“, Program 50 plus kao i projekt obnove bjelovarskog Doma za starije osobe u vrijednosti 15 milijuna kuna. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.