Đurđevac: Na ŠRC-u otvorena nova teretana za đurđevačke sportaše vrijedna 85.000 kuna

Nova teretana za potrebe treninga đurđevačkih sportaša svečano je otvorena danas poslijepodne na Športsko-rekreacijskom centru Vlado Leščan Duspe.

Otvorio je ju je gradonačelnik Hrvoje Janči zajedno s trenerima, djecom i mladima iz Rukometnog kluba Đurđevac, Karate kluba Đurđevac, Košarkaškog kluba Mladost, te selekcije Škole nogometa grada Đurđevca.

– Danas smo se okupili u novoizgrađenoj teretani koja je opremljena preko EU projekta Picoki za sport, a kojeg provodi naša Zajednica sportova u suradnji s klubovima i Gradom Đurđevcom. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a financiranje projekta u cijelosti je osigurano iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ova teretana neće biti komercijalnog karaktera već će biti za korištenje svim našim članicama i članovima sportskih udruga s područja Grada Đurđevca. Vrijednost kupljene opreme za teretanu je oko 85.000,00 kuna. Uvjeren sam da će teretana biti značajni doprinos sportu u našem gradu posebno kada su loši vremenski uvjeti- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je već u sklopu projekta djeci iz Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca na otvorenju ŠRC-a podijeljeno 450 kompleta trenirki, te jakni i ruksaka.

-Još jednom se zahvaljujem svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projekt- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon svečanog djela mali sportaši oduševljeno su isprobali nove sprave i  novu opremu koju će od sada redovno koristiti za održavanje kondicijskih treninga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.