Fond za sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja odobrio 10,2 milijuna kuna Gradu Bjelovaru

U zadnje 2,5 godine Grad Bjelovar prijavio je EU projekata u ukupnom iznosu od 198 milijuna kuna od čega je odobreno 104 milijuna kuna što stavlja Grad Bjelovar u sam vrh gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova.

Grad Bjelovar je iz Fonda za sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja dobio oko 10 milijuna kuna, što je lijep poklon za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja rekao je gradonačelnik Dario Hrebak. Točnije Ministarstvo sufinancira sa 10,2 milijuna kuna 14 projekata vrijednih 46,8 milijuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodatno nam je sufinanciralo 10 milijuna kuna. Iz EU, odnosno iz Fonda za energetsku učinkovitost, odnosno Fonda za regionalni razvoj Europske unije dobili smo 22,2 milijuna kuna i grad Bjelovar će morati sam izdvojiti 14 milijuna kuna. Dakle, 14 milijuna kuna za 46 milijuna kuna vrijednih europskih projekata – rekao je Hrebak.

Ove godine Ministarstvo regionalnoga razvoja je sa 300 milijuna kuna sufinanciralo projekte koji su u provedbi, a svaka sedma kuna je završila na području Bjelovarsko-bilogorske županije kazao je državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja Velimir Žunac:

-56 odluka od preko 300 je završilo u ovoj županiji, tako da je ova županija apsolutni rekorder zahvaljujući i gradu Bjelovaru i ostalim gradovima u županiji naravno i općinama i Županiji koja je prijavila svoje osnovne i područne škole na području županije. Ta svaka sedma kuna će jako dobro doĆi za unaprjeđenje kako projekata koji su vezani uz naše školstvo i predškolski odgoj, tako isto i za ostale projekte koji se sufinanciraju – rekao je Žunac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.