Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Područne škole u Novima Plavnicama

Uoči Dana Grada Bjelovara gradonačelnik Dario Hrebak zatvorio je još jedno gradilište u Gradu Bjelovaru. Riječ je o  energetskoj obnovi zgrade Područne škole u Novima Plavnicama. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj za koji su bila odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 921.168,34 kuna dok je ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi iznosi 1.852.771,84 kune.

-Na ovoj školi postignuta je velika energetska efikasnost, troškovi će biti puno manji, a da ne govorim da je škola u potpunost obnovljena. Dakle, neće biti curenja, neće biti novih troškova koji će se rješavati iz gradskog proračuna. Praktički smo mirni sljedećih deset godina vezano uz ovu školu ali i druge škole -rekao je Hrebak.

Nakon završenih energetskih obnova škola ostat će višak sredstava koji će se u sljedećih nekoliko godina ulagati u uređenje interijera i podizanje standarda u samim školama dodao je Hrebak i podsjetio kako je 80% bjelovarskih škola energetski obnovljeno:

-Ostala nam je III. osnovna škola koja već sada zadovoljava dobre energetske kriterije, vidjet ćemo što tamo još možemo eventualno napraviti.  IV. osnovnu školu prijavljujemo na  natječaj kada ga fond otvori sada krajem godine. V. osnovnoj školi su odobrena sredstva i tu će biti isto tako veliki dio financiran iz EU fondova. Odobrena su sredstva i za I. osnovnu školu. II. osnovna škola je već obnovljena. Sve škole na području Grada Bjelovara do kraja našeg mandata će biti odobrene. Još sada krećemo sa dvije osnovne škole za koje sada raspisujemo natječaje, to su Područna škola u Gornjim Plavnicama i Područna škola u Obrovnici. Stvarno ćemo moći reći da je obrazovni sustav u Gradu Bjelovaru u ove dvije do tri godine u potpunosti obnovljen – zaključio je Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.