U subotu 1. bjelovarska izložba vina – BjeloVINO

U sklopu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja ove godine održat će se manifestacija kojoj je cilj građanima i posjetiteljima približiti vinsku kulturu, predstaviti im najbolja hrvatska vina te ih usporediti s bilogorskim vinima.
Riječ je o manifestacija, točnije izložbi vina pod nazivom BjeloVINO, koju u suradnji sa Gradom Bjelovarom organizira Udruga za razvoj, unaprjeđenje i promociju turizma, zdravog življenja i baštine Bilogora Papuk Moslavina.
Gradonačelnik Dario Hrebak nada se da će i ova izložba s vremenom postati jedan od zaštitnih znakova Grada Bjelovara:

– Ja vjerujem da i mi imamo štošta toga za pokazati, da možemo tu obogatiti svoju vlastitu turističku ponudu, a ove godine ćemo to po prvi puta napraviti to baš povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Imamo sve više naših bilogorskih vinara koji proizvode kvalitetna vina za ovo podneblje – rekao je Hrebak.


Još jedan od ciljeva ove izložbe je vratiti Bilogoru na vinsku kartu Hrvatske rekao je Igor Prka iz Udruge za razvoj, unaprjeđenje i promociju turizma, zdravog življenja i baštine Bilogora Papuk Moslavina. Ocjenjivanje koje je provedeno za ovu izložbu pokazalo je kako su Bilogorci dobri vinari jer od 6 bilogorskih vina, 3 su dobila zlato, jedno srebro, jedno priznanje, a jedno je šampion izložbe. U konkurenciji su bila 52 vina iz 14 vinogorja dodaje Prka:

– Od 52 uzorka koliko je bilo, imamo 19 zlatnih i 22 srebrne medalje što je silan uspjeh za prvu izložbu i govori o onome što smo uspjeli prikupiti ali i o stanju hrvatskog vinarstva koje je sve bolje i bolje – dodaje Prka.

Izložba će se održati u Atriju Gradskog muzeja Bjelovar u subotu 28. rujna od 9:00 do 16:00 sati uz slobodan ulaz, dok za degustaciju vina treba izdvojiti 20,00 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.