Predstavnici INA-e i Socijalne zadruge Pružimo ruke posjetili male polaznike igraonice u Zrinskom Topolovcu

Predstavnici INA-e i Socijalne zadruge Pružimo ruke posjetili su male polaznike igraonice u Zrinskom Topolovcu u okviru koje se djecu priprema za polazak u školu.

Ova igraonica je opremljena još početkom 2016. godine u općinskim prostorijama uz pomoć INA- e.

Naime, Socijalna zadruge Pružimo ruke  je 2016., prepoznala potrebu za  pomoći u odgoju u predškolskoj dobi i odlučila napraviti projekt koji je aplicirala na stalno otvorene natječaje INA-e. Projekt je prošao, i igraonica je tada opremljena u općinskim prostorijama u sklopu projekta predškolskog obrazovanja djece u slabije razvijenim sredinama. 

INA je nastavila pružati potporu ovom projektu kako bi se predškolske aktivnosti u Zrinskom Topolovcu  nastavile provoditi i u narednom razdoblju.

Na početku je igraonicu posjećivalo petnaestak djece dok se danas ta brojka popela na tridesetero:

– Mi nemamo vrtić ali imamo sve više male djece, što je pohvalno. Da nije bilo projekta INA za nas ne bi znala. INA brine o svim područjima u cijeloj Hrvatskoj, pa već petu godinu za redom podupiru  i nas. Vidimo da djece ima sve više, od 25-30 u skupini. Tetama je već i gužva, ali mi smo veseli da dječice ima i da se oni dolaze veseliti i igrati – rekla je načelnica Općine Zrinski Topolovac Jasna Mikles Horvat.

Samim povećanjem broja djece u općini Zrinski Topolovac nadaju  se i proširenju ove igraonice koja je za roditelje besplatna:

– Igraonica je besplatna, roditelji ne plaćaju ništa. INA financira igraonicu, mi smo dali prostor, prostor je opremljen sa stolovima, stolIcama, igračkama i svim onime što je potrebno. S predstavnicima INA-e smo razgovarali da se samo malo pojačaju sredstva, da bi tu veliku grupu razdijelili na dvije manje grupe i da su igraonice dva puta tjedno – dodala je Mikles Horvat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.