Obilježen Dan policije i policijske kapelanije Sv. Mateja

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj proslavljen je Dan policije i policijske kapelanije sv. Mateja apostola.
Svečanost je započela u 10.00 sati Svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru, koju je predvodio biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH fra Frane Musić, a pjesmom ju je uveličala Policijska klapa „Sv. Matej“ PU bjelovarsko-bilogorske.
Nakon Svete mise položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod spomen obilježja ispred zgrade policijske uprave kako bi se odala počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim redarstvenicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

I nakon toliko godina s puno ponosa, dostojanstveno i s posebnim pijetetom prisjetilo se hrvatskih vitezova koji su imali povijesnu privilegiju i čast sudjelovati u stvaranju domovine, braneći stoljetno ognjište svojih predaka čime su svoja imena trajno utkali u stvaranje slobode.
Uz postojeće spomen obilježje ove godine na inicijativu načelnika PU Jakoba Bukvića postavljene su dvije granitne ploče na kojima su za vječnost upisana imena svih poginulih i nestalih policajaca, hrvatskih vitezova u Domovinskom ratu. Njima u spomen pročitana su im imena i povjesnica ove policijske uprave u Domovinskom ratu. 
Na prigodnoj svečanosti pored pozdravnog govora načelnika Bukvića nazočnima se obratio i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.