Otvorena izložba Peski 2019: prodajom slika na balu podupire se školovanje gimnazijalaca slabijeg imovinskog stanja

U Muzeju Grada Đurđevca, u petak 20. rujna, otvoren je izložba Peski 2019 u suradnji s Rotary clubom Koprivnica.

Muzej već gotovo deset godina otvara vrata izložbi likovnih radova koja je dio humane akcije rotarijanaca, ispočetka namijenjenoj koprivničkoj gimnaziji, a kasnije i đurđevačkoj gimnaziji, upravo inicijativom muzeja gdje se i održava izložba. Ovom se izložbom, podupiru učenici slabijeg imovinskog stanja koji postižu zamjetne uspjehe i rezultate u školi.

Ova je izložba, kao i brojne do sad, ponudila širok spektar radova, različitih tehnika i motiva, te će se zasigurno zadovoljiti različiti ukusi i ostvariti plemeniti cilj ove suradnje.

Okupljene je pozdravila i o izložbi govorila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, dok je predsjednik Rotary cluba, Goran Plahinek, izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje i ove vrlo lijepe akcije, ističući kako pojedinci uvijek mogu pomagati ljudima oko sebe i tako im stvoriti ugodnije uvjete za život, a u ovom slučaju, odrastanje i školovanje. Za ugodan i veličanstveni glazbeni ugođaj pobrinula se učenica Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice, Sara Forjan s izvedbom pjesme Utjeha pjevačice Ivane Kindl, uz klavirsku pratnju profesora Mihaela Kivača i mentorstvo profesorice Darije Kivač. Izložbu je otvorila članica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Kristina Benko Markovica.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.