Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio dugogodišnjeg ravnatelja Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vojislava Kranželića

0
39
????????????????????????????????????

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je dugogodišnjeg ravnatelja Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vojislava Kranželića povodom njegova odlaska u mirovinu. Bila je to prilika za razgovor o gotovo četiri desetljeća dugom radnom stažu Vojislava Kranželića koji je 28 godina bio ravnatelj bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole. Tijekom svoje karijere osmislio je i realizirao brojne aktivnosti i projekte poput „Dana slobodne nastave“,“Podijelimo znanje“, a bio je i inicijator pokretanja Ljetopisa Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar koji izlazi od 2001.godine.

Treba istaknuti i kako je niz godina Vojislav Kranželić bio predsjednik Fonda Boža Tvrtković osnovanog s ciljem da se istaknu i pohvale najbolji profesori, učenici, najbolji razredni odjeli bjelovarskih srednjih škola te odgojiteljice bjelovarskih vrtića.

Također, u 38-godišnjoj karijeri gospodin Kranželić značajno je i kontinuirano doprinosio razvoju pedagoških ideja i inovacija. Između ostalog,  aktivno je sudjelovao u radu Nacionalnog vijeća za izradu pedagoškog standarda predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja u RH.

Spomenimo i to kako je, zahvaljujući svemu navedenom,  profesor matematike i dugogodišnji ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vojislav Kranželić dobitnik brojnih nagrada i priznanja među kojima su i županijske Plaketa „Tihomir Trnski“ te Medalja Bjelovarsko-bilogorske županije koja mu je uručena na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine BBŽ.

Današnji prijem kod župana Damira Bajsa bila je prilika da se javnost pobliže upozna s dugogodišnjom bogatom karijerom gospodina Kranželića, ali i da mu župan Bajs zahvali na doprinosu razvoju školstva na području županije. 

„Zahvaljujem se gospodinu županu na ovoj izuzetnoj časti. 38 godina proveo sam u školstvu, što kao profesor i predavač matematike što kao ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar. Poslanje da budem profesor mi je obiteljska tradicija jer u mojoj obitelji sam ja 13. Ili 14. nastavnik. Cijelo vrijeme svog života sam nekoga i nešto podučavao i bilo mi je potpuno logično da dođem u školu. A kada sam već došao u školu onda sam i kao profesor nastojao svojim učenicima približiti taj predmet koji nije prejednostavan, a kasnije kada su moje kolege prepoznale da bih ja mogao voditi školu i kada sam postao ravnatelj, nastojao sam svima njima omogućiti uvjete da na što bolji način mogu svoje predmete i svoje znanje prenositi učenicima. Nastojali smo u svim tim projektima da se učenicima što više približi i svijet rada, ali i cjelokupni život zajednice. Projekti, osobito onaj „Podijelimo znanje“ izuzetno su dobro prihvaćeni među učenicima“, istaknuo je na prijemu dugogodišnji ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vojislav Kranželić.

„U 38 godina rada mnogobrojne generacije učenika prošle su kroz razrede kojima je gospodin Kranželić predavao. Rekao bih da raditi u školstvu nije posao već životni poziv. Osim što je bio profesor i ravnatelj, gospodin Kranželić bio je vrlo kreativan u promicanju izvrsnosti i ideja koje su vezane uz poboljšanje školstva i mogućnosti pristupa školstvu. Svakako treba naglasiti i to da je bio i jest jedan od predavača u našem Centru izvrsnosti. Kada govorimo o ljudima u školstvu, uvijek ima i onih koji su se osobito istaknuli te bih posebno zahvalio gospodinu Kranželiću na svemu učinjenom u proteklih 38 godina“, rekao je župan Damir Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.