Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala pomoćnike u nastavi za svu djecu kojoj je potreban

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs te ravnateljica Osnovne škole „Ivana Nepomuka Jemeršića“ Grubišno Polje Snježana Šeliš i ravnatelj Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar Dalibor Vukalović održali su konferenciju za medije na temu pomoćnika u nastavi.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija omogućava učenicima koji imaju znatne razvojne teškoće, da se uz rehabilitacijsku i stručnu profesionalnu potporu uspješno uključe u sustav odgoja i obrazovanja u sredini u kojoj žive. Politika Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa je da svako dijete kojemu je pomoć potrebna ima pomoćnika u nastavi, a tako će biti i ove godine.

– U novoj školskoj godini mi ćemo također osigurati sva sredstva koja su potrebna u županijskom proračunu da bi sva djeca koja imaju riješenje dobila asistenta. Za ovu godinu imamo 88 učenika, za još 11 čekamo riješenje po žalbi i očito je da ćemo u ovoj novoj školskoj godini kako sada stvari stoje morati osigurati znatno veća sredstva. Umjesto 400.000,00 koliko je ove godine, mi ćemo najvjerojatnije u 2020. godini osigurati 1,2 milijuna kuna, ovisno koliko će biti djece kako bi u konačnici svako dijete dobilo pomoćnika u nastavi – rekao je župan Bajs.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurava sredstva za pomoćnike u nastavi od školske godine 2014./2015. Tada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 25 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, a Bjelovarsko bilogorska županija sufinancirala je njih 20 i u tu svrhu izdvojila 400.000,00 kuna.

Osiguravanje sredstava da bi svi učenici s teškoćama u razvoju imali pomoćnika u nastavi nastavilo se i iduće školske godine i to putem projekta „Uz potporu sve je moguće“. Tijekom dosadašnjih godina Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je pomoćnike u nastavi za 15 učenika koji istu potporu nisu ostvarili putem europskog projekta ili projekata udruga. U tu svrhu naša je Županija izdvojila 650 tisuća kuna.

U konačnici, Bjelovarsko-bilogorska županija je tijekom ovih godina, uključujući sufinanciranje europskih projekata i izdvajanje iz županijskog proračuna, za pomoćnike u nastavi izdvojila 2,2 milijuna kuna.

Zahvalu županu Bajsu i županiji za brigu za učenike s posebnim potrebama i osiguravanje pomoćnika u nastavi uputili su ravnateljica Osnovne škole „Ivana Nepomuka Jemeršića“ Grubišno Polje Snježana Šeliš i ravnatelj Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar Dalibor Vukalović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.