Čazmu posjetili predstavnici županije Legionowski iz Poljske

Povodom  6. eko sajma Grad Čazmu su posjetili predstavnici Županije Legionowski iz Poljske.

Naime, Grad Čazma, Županija Legionowski i Općina Radlje ob Dravi kandidirat će zajednički europski projekt u sklopu programa Europa za građane. Program Europa za građane je program Europske unije koji potiče suradnju europskih zemalja u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

 Danas su projekt predstavili  Robert  Wrobel župan Županije Legionowski i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

– Jučer i prekjučer smo se družili u još jačem sastavu. S nama je bio i načelnik  Radlja ob Dravi iz Slovenije gdje smo razgovarali o suradnji koju upravo pokrećemo. Znate da smo potpisali prijateljstvo sa županijom Legionowski, prijatelji smo i sa  Radlje ob Dravi i gradom Hevizom iz Mađarske. Upravo ova četiri grada dogovorili smo da idemo u konkretan projekt koji ima za cilj zbližavati ljude prije svega, ne samo da se političari zbližuju. Cilj nam je da se ljudi sa svojim programima i običajima predstavljaju jedni drugima i na koncu da sve to rezultira još jačim programima ne samo unutar projekta “Europa za građane”. Dakle, naše udruge i naši stanovnici će obilaziti ova četiri grada i na taj način predstavljati naš grad. Isto tako naši prijatelji će se predstavljati nama – kazao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak predstavljajući danas ovaj projekt.

Ovom prigodom Županija Legionowski prezentirala je svoj kraj, kratkim video uratkom. Gosti iz Poljske sudjelovali su i na svečanom otvorenju 6. Eko sajma u Čazmi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.