U Rovišću se sastali načelnici općina iz Bjelovarsko-bilogorske županije

Danas su se na poziv načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana u Rovišću sastali čelni ljudi općina iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Raspravljali su o Zakonu o vatrogastvu, pravilniku o prihodima poreza na dohodak, pravilniku o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivača, a raspravljalo se i o prijedlogu postupka za izmjene i dopune Zakona o zaštiti životinja. O razlogu okupljanja u Rovišću načelnik Slavko Prišćan je rekao kako je razlog okupljana njegovo prisustvovanje na sjednicama predsjedništva Udruge općina, te kako bi načelnici s područja županije ukazali na probleme s kojima se susreću u radu i kako bi on kasnije mogao utjecati na kvalitetan rad Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina.
Kako je rekao Prišćan najviše se raspravljalo o Zakonu o vatrogastvu koji donosi nove obveze jedinicama lokalne samouprave:

– Tražili smo rješenje na koji način financirati jedinice lokalne samouprave kad govorimo o tom zakonu. Ima mogućnosti financiranja gdje bi se rasteretio ovaj dio koji moramo mi kao jedinice lokalne samouprave uplaćivati u razvoj vatrogastva. Vatrogastvo je vrlo bitno, ali isto tražimo načine na koje ćemo mi imati veći utjecaj u samim udrugama kako nam se udruge ne bi na određeni način odvojile od jedinica lokalne samouprave. Prema sadašnjem zakon one mogu biti samostalne i teško je kontrolirati njihov rad. Imamo takvih primjera, pa iz tih životnih, svakodnevnih primjera tražimo najbolje rješenje – rekao je Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.