Akcija Zaklade Ana Rukavina: Čazmanci se upisali u registar darivatelja matičnih stanica

U Čazmi je održana akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u kojoj je 54 građana doprinijelo spašavanju ljudskih života. 

Ova akcija u Čazmi održana je  na inicijativu Vesne Ruklić i Ivane Popilovski uz podršku Super radija, Društva Naša djeca Čazma, Grada Čazme te Gradskog društva Crvenog križa Čazma i Patronažne službe Doma zdravlja Čazma. Cilj svima je bio  pomoći oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem te obilježiti Svjetski dan darivatelja koštane srži.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku ‘lijek je u nama’. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.