Bjelovarsko-bilogorska županija: 300.000,00 kuna za rad županijskog Saveza školsko-športskih društava

Savez školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije okuplja sva školska sportska društva koja djeluju unutar škola na području županije i u njega je uključeno oko 40 škola sa područja županije.

Savez je prošloj školskoj godini organizirao sportska natjecanja za učenike  petih i šestih razreda gdje je bilo uključeno 614 učenika, sedmih i osmih razreda gdje je bilo uključeno 1298 učenika i srednjih škola gdje je bilo uključeno 902 učenika. Osim što je organizirao ovo natjecanje savez provodi i projekte pod nazivom univerzalne sportske škole, vrtim zdravi film i nogomet u škole.

Danas je predstavnike  Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije primio župan Damir Bajs.

Predsjednik saveza Dražen Milaković govoreći o planovima je kazao kako je u planu organizirati Županijski školski sportski dan koji će se održati u svibnju 2020. na kojem bi se sve škole predstavile sa svojim učenicima i voditeljima. Taj dan bi se svake godine održavao u drugom gradu.

– Plan nam je i za sve učenike 4. razreda organizirati školu plivanja koje bi se održavale u Bjelovaru, šandrovcu, Grđevcu i Daruvaru, a već ove jeseni je u planu pokretanje Županijskog kineziološkog saveza koji bi kao i državni savez vodio brigu o edukaciji profesora tjelesne i zdravstvene kulture i koji bi educirao i trenere koji rade u sportskim klubovima – rekao je Milaković.

Župan Bajs iskazao je svoje zadovoljstvo nizom aktivnosti koje je savez proveo, a Bjelovarsko-bilogorska županija u 2019. godini će izdvojiti oko 2,4 milijuna kuna za potporu rada  sportskih saveza. Od tih sredstava za rad Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije namijenjeno je 300 000,00 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.