Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s financiranjem projekata umirovljeničkih udruga

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held,  potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije Matici umirovljenika BBŽ ostvaren putem ovogodišnjeg Javnog poziva za programe i projekte umirovljeničkih udruga.

 Programi umirovljeničkih udruga su raznovrsni, no većinom su vezani za socijalne potrebe  umirovljenika, zdravstvenu skrb, natjecanja, druženja i dodatno obrazovanje.

U Bjelovarsko bilogorskoj županiji ima gotovo 24 tisuće umirovljenika, a Županija će za 25 projekata koji su prošli na javnom natječaju u ovoj godini izdvojiti oko milijun kuna.

– Kroz politiku Županije koja skrbi o svojim sugrađanima treće životne dobi se pokazalo da su udruge kroz potpore dobile mogućnost da njeni članovi imaju niz mogućnosti. Kada govorimo o županijskim aktivnostima županija godišnje izdvaja i više od milijun kuna. Rado se o cifri od gotovo 4 milijuna kuna, a imamo i program „50 plus“ koji vrijedi gotovo 11 milijuna kuna gdje 50 naših sugrađanki starijih od 50 godina skrbi o 35 korisnika koji su mahom umirovljenici – rekao je župan Bajs i najavio još jedno veliko ulaganje od kojeg će najviše koristi imati upravo stanovnici županije treće životne dobi:

– Moram najaviti da u sklopu energetskih obnova došla nam je mogućnost da raspišemo natječaj za obnovu našeg doma za starije i umirovljenike koji bi trebao biti u cijelosti obnovljen. To je jedan od najskupljih objekata u Hrvatskoj vrijedan u pripremi preko 15 milijuna kuna koji nije obnavljan preko 4o godina koji bi trebao svojim korisnicima osigurati  standard primjeren 21. stoljeću – kazao je župan Bajs.

Matica umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije javila se na ovogodišnji Javni poziv Bjelovarsko-bilogorske županije koji je išao prema umirovljeničkim Udrugama i Maticama, a vezan uz ostvarenje financijske potpore za njihove projekte i dobila financijska sredstva od 128 tisuća kuna. Sredstva su ostvarili za programe „Zlatna dob“, „Sportski susreti umirovljenika – županijski susreti“, „Međužupanijski susreti i sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske“.

 Predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held zahvalio se prilikom potpisivanja ugovara županu Bajsu.– Sredstva iz ovog javnog poziva će potrošiti umirovljenici koji su pokretni i koji žive u svojim kućama. Potrošit će ga na razne edukacije, putovanja, kulturne stvari i sl., ali posebno raduje ulaganje u Dom za starije i nemoćne u iznosu od 15 milijuna kuna. Posebno hvala županu i za taj iznos – rekao je Held.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.