Općina Štefanje proslavila svoj dan – milijuni uloženi u općinske projekte

Općina Štefanje je jučer svečanom sjednicom obilježila Dan Općine. Pred brojnim uzvanicima, izaslanikom predsjednika Hrvatskog Sabora Mirom Totgergelijem, izaslanicom župana Bjelovarsko-bilogorske županije Snježanom Mišir te ostalim načelnicima prijateljskih općina i direktorima javnih ustanova, načelnik Ivo Emić je u svom govoru istaknuo sve ono na čemu se radilo proteklih godinu dana, a osobito je istaknuo pomoć Vlade RH.

– Zahvaljujući Vladi RH u zadnje dvije godine koja je svojim mjerama pomogla jedinicama lokalne samouprave u ruralnim sredinama došli smo do fiskalnih kapaciteta da možemo pratiti i pripremiti projekte za EU fondove, tako da su se proračuni, ne samo Općine Štefanje, unazad tri godine povećali više od 100% – kazao je Emić.

Gradi se Vatrogasni centar, visina investicije je 6,5 milijuna kuna, cesta Laminac – Ive vrijednosti 3,5 milijuna kuna, 2,2 milijuna kuna za reciklažno dvorište koje će se uskoro početi graditi, a u pripremi faze javne nabave je i izgradnja komunalne infrastrukture u gospodarskoj zoni vrijednosti 5,5, milijuna kuna, samo su neki od projekata koje je izdvojio načelnik Emić.

Izaslanica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Snježana Mišir istaknula je dobru suradnju između Županije i Općine Štefanje:

– Istaknula bi projekt energetske obnove škole koji je bio jedan u nizu projekata koje županija provodi. Ova škola nije samo energetski obnovljena već je Županija iz vlastitih sredstava financirala i kupnju namještaja. To je način na koji mi pokušavamo našoj djeci i djelatnicima škole stvoriti što bolje uvjete za rad, primjerene 21. stoljeću – kazala je Mišir.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Miro Totgergeli ponovio je važnost mjera kojima je Vlada ojačala proračune jedinica lokalne samouprave i naglasio kako i male općine imaju smisao svog postojanja:

– Općine nam svakako trebaju, trebaju nam ovakvi vrijedni i marljivi načelnici koji pripremaju projekte. Isto tako trebaju nam ljudi koji to rade i u Županiji i da onda ta sredstva koja imamo, koja je Vlada omogućila i iz svog proračuna, ali i proračuna EU, dođu ovdje i da ih korisno i kvalietetno upotrijebimo za bolji život svih naših građana – rekao je Totgergeli.

Povodom Dana Općine dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima.

Zlatnu plaketu dobile su Zlata Haloš i Ankica Božić.

Za značajne zasluge i postignute rezultate u okviru svakodnevnog rada i djelovanja, koji podupiru i vidno pomažu sveukupnom razvoju Općine Štefanje kroz postignute obrazovne rezultate osnovnoškolaca i odgoja mladeži, priznanja su uručena Tatjani Lončar, Jasni Sukreški, Nadi Junger, Nevenki Lacković, Vesni Pavlinovec-Kolarić, Ančici Božić, Milici Krnjol, Spomenki Koledić i Draženu Milakoviću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.