90 godina DVD-a Veliko Trojstvo

U subotu 14. rujna DVD Veliko Trojstvo obilježilo je 90 godina od osnutka. Nakon svečane primopredaje vatrogasne zastave i  novog vatrogasnog vozila čije je ključeve predstavnicima DVD- a uručio načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić, održana je  Sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva, a nakon nje svečana sjednica povodom ovog visokog jubileja vatrogastva u Velikom Trojstvu.

DVD Veliko Trojstvo danas ima 62 člana, od čega 12 članova podmlatka i mladeži, rekao je zapovjednik DVD-a Ivan Trstenjak. Naveo je kako je rad društva posljednjih godina usmjeren na operativu i rad s podmlatkom i mladeži. Što se operative tiče njoj će uvelike pomoći novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora koje je nabavljeno u suradnji s općinom, općinskom i županijskom Vatrogasnom zajednicom rekao je Trstenjak.

Osim vatrogasnog vozila, DVD Veliko Trojstvo dobilo je i novu vatrogasnu zastavu kojoj je pokrovitelj bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. U njegovo ime 90. rođendan društvu je čestitala njegova zamjenica Bojana Hribljan. Hribljan je naglasila važnu ulogu dobrovoljnog vatrogastva u društvu što je prepoznala i Županija ulažući sve više sredstava u vatrogastvo, ove godine i preko milijun kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.