Župan Damir Bajs održao radni sastanak s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite

????????????????????????????????????

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je radni sastanak s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite, točnije Draženom Štajduharom načelnikom Sektora za smanjenje rizika od katastrofa te Željkom Vukojom, voditeljem Službe civilne zaštite Bjelovar sa suradnicima.

Na radnom sastanku razgovaralo se, između ostalog, o Planu djelovanja civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, dokumentu koji je trenutno u izradi, a koji će odrediti radnje i postupke te snage koje će se aktivirati u slučaju potrebe, odnosno katastrofa i neželjenih događaja.

Na radnom sastanku bilo je riječi i o obilježavanju Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji će se u našoj županiji, u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite i u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom obilježiti 14. listopada.

Obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa tako će biti usmjereno ka preventivnim aktivnostima u sklopu kojih će se naši osnovnoškolci bolje upoznati s načinima kako se mogu zaštiti u slučaju prirodnih prijetnji, odnosno nesreća i katastrofa – potresa, poplava i požara, a sve na edukativno-zabavan način prilagođen osnovnoškolcima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.