SUFINANCIRANJE PROVEDBE EUROPSKIH PROJEKATA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

????????????????????????????????????

Na posljednji natječaj Fonda za sufinanciranje europskih projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove prijavile su 26 projekata energetske obnove u školstvu i zdravstvu ukupne vrijednosti 68 milijuna kuna. Zatražena sredstva za sufinanciranje, pored već osiguranih europskih sredstava, iznose 25 milijuna kuna. Riječ je o mahom energetskoj obnovi naših školskih ustanova, a među zatraženim sredstvima za sufinanciranje je i energetska obnova Doma za starije osobe Bjelovar.

Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove svih 26 projekata za sufinanciranje prijavile su odmah po otvorenju natječaja, točnije u prvoj minuti kako bi se otvorila mogućnost odobrenja svih zatraženih 25 milijuna kuna.

Ovih dana Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, odnosno njenim obrazovnim ustanovama stižu Odluke o odobrenim sredstvima o sufinanciranju provedbe europskih projekata, a za sada riječ je o sedam prijavljenih projekata vezanih uz energetsku obnovu županijskih škola za koje je u potpunosti odobren zatraženi iznos sufinanciranja.

Riječ je o europskim projektima energetske obnove Osnovnih škola Velika Trnovitica i Mirka Pereša Kapela, te Područnih škola Kip, Doljani, Miklouš, Blagorodovac i Ivanovo Selo. Samim time uz već osigurana sredstva putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i same Bjelovarsko-bilogorske županije otvorila se mogućnost raspisivanja natječaja za izvođače radova.

Treba spomenuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija druga županija u Hrvatskoj po povlačenju sredstava za energetsku obnovu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te druga Županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, jer 25% ukupnog županijskog proračuna odlazi upravo na programe i projekte koje vežemo uz školstvo i obrazovanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.