Mještani Općine Rovišće posjetili Općinu Prozor-Rama

Nakon što je Općinu Rovišće posjetila delegacija iz Rame i pritom je potpisana Povelja prijateljstva između Općine Rovišće i bosansko-hercegovačke općine Prozor-Rama za sve zainteresirane mještane Rovišća organiziran je posjet Općini Prozor – Rama.

Cilj putovanja je bio odlazak na obilježavanje Dana Općine Prozor – Rama i zaključenje Povelje o suradnji između ove dvije općine.

Put Rame je krenuo pun autobus mještana Općine Rovišće, uglavnom onih koji su porijeklom iz Rame, ali bilo je i onih koji nisu porijeklom iz tog kraja. Osim autobusom dosta mještana je išlo vlastitim prijevozom.

– S njihovim načelnikom i ljudima iz Vijeća dogovorena je daljnja suradnja. Prije svega na razmjeni iskustava i suradnjI na povlačenju sredstava iz fondova. Razgovaralo se i o suradnji na polju kulture i sporta. Tako da će i tu biti jedna razmjena i druženje. Mislim da će to biti na obostrano zadovoljstvo i mještana Općine Rovišće i mještana Općine Prozor – Rama – rekao je o putu i suradnji načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

Za početak, do kraja godine će se održati jedan sportski susret, nakon toga razmjena posjeta kulturno umjetničkih društava, odnosno njihova suradnja.

– Veselimo se tim susretima i tim druženjima. Ono što je interesantno, ljudima koji nisu iz tog kraja je prekrasna priroda i krajolik i prekrasno jezero, stvarno se ima što vidjeti. Proveli smo prekrasna tri dana na području Bosne i Hercegovine – zaključio je Prišćan.